Easy buns

Jeg tænkte, at jeg ville dele opskriften på nogle lækre boller, som jeg lavede for to uger siden. De blev rigtig gode, og jeg skal snart bage dem igen. De er så perfekte til morgenbordet. Opskriften er meget nem, og det er helt klart ventetiden værd. Opskriften har jeg fundet på Instagram, men man kan tilpasse den, som man ønsker fx har jeg brugt en anden meltype. Jeg brugte både hvedemel og grahamsmel.

ingredienser:

  • 12 g gær
  • 5 dl vand (500 ml)
  • 1 tsk. salt
  • 9 - 10 dl mel (900 g)


Sådan gør du:
Start med at lune vandet og hæld det over i en skål, hvor gæren smuldres i. Dernæst tilsættes salt og mel. Dejen æltes lidt, og den stilles til hævning i 60 min. Derefter æltes dejen igen. Den rulles til en pølse og skæres i nogle stykker. Nu formes bollerne i en lidt rustik form - og gerne lidt flade. Dernæst stilles bollerne til hævning i nogle min. Derefter pensles de med æg på toppen. Bollerne skal have 225 grader i ovnen i 20 min.

Synes godt om

Kommentarer