Carrot cake recipe

Jeg tænkte, at jeg lige ville dele denne nemme opskrift på en lækker gulerodskage med jer. Det er en krydret og lækker kage, hvor cremen giver en herlig friskhed. Det er en kage, som jeg kun brugte en time på at bage i dag. Den kan helt klart anbefales. Opskriften har jeg fundet online.

Gulerodskage

Du skal bruge:

4 gulerødder, groftrevet (ca 275g)
150 g blødt smør
100 g sukker
100 g brun farin
200 g hvedemel
4 æg
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
50 g valnødder, hakkede


Fremgangsmåde:

Find to skåle frem.

I den ene piskes smør, sukker og brun farin sammen til, det er helt ensartet og luftigt. Pisk derefter ét æg i ad gangen og dernæst røres gulerødder og valnødder i dejen.

I en anden skål blandes mel, bagepulver, kanel og salt.

Rør melblandingen sammen med smør, sukker og æg-blandingen.

Kom dejen i en smurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-55 minutter.

Smørcreme

Du skal bruge:


150 g flødeost, naturel
1 øko citron, saft og skal fra en 1/2 citron
1/2 vaniljestang, kornene herfra
3 tsk flormelis


Fremgangsmåde:

Flødeost, 2-3 spsk citronsaft, vaniljekorn og halvdelen af citronskal røres sammen i en skål. Dernæst smages til med flormelis. Cremen må gerne være lidt syrlig og ikke for sød (men det er smag og behag) Et lille tip kan være at lave lidt ekstra smørcreme.

Når kagen er kølet af, smøres cremen på og, der drysses med citronskal.

Synes godt om

Kommentarer