A great recipe

Vi spiser meget mere i denne tid, og mange bruger tiden til bl.a. at gå i køkkenet og bage. Jeg tænkte, at jeg ville dele opskriften på de lækre pølsehorn, som jeg lavede for to uger siden. De blev rigtig gode. Opskriften er heldigvis nem, og det er helt klart ventetiden værd.

Opskriften er fundet hos Valdemarsro, hvor jeg tit finder inspiration til både bagværk eller kager. For selvom vi har kogebøger stående ude i køkkenet, ender jeg som oftest med at finde de opskrifter, som jeg skal bruge online.


Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl ymer
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel, + lidt mere til æltning
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 3/4 dl olivenolie
  • 8 wienerpølser

  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø, hvide eller sorte
  • 250 g ketchup, eller 1/2 tomatpure og 1/2 ketchup

Sådan gør du:

Lun mælken i en gryde til mælken er omkring 37 grader varmt. Rør gæren ud i mælk og tilsæt ymer, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.

Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Den må ikke være klistret, men lækker smidig. Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid.

Når dejen har hævet, rulles den ud og skæres i fx 24 trekanter. Smør trekanterne med ketchup. Del pølserne i tre og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.

Lad dem hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.

Bag dem ved i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i 12-15 minutter.

Synes godt om

Kommentarer